Mange potentielle boligkøbere overvejer, om de skal købe bolig sammen med venner eller familie. Det viser en afstemning blandt brugerne på Boligsiden.dk. Er du selv en af dem, kan du her se, hvad du skal være opmærksom på.
Kan du se fordelen i at flytte sammen med venner eller familie, så er du langt fra den eneste. Ifølge en ny afstemning på Boligsiden.dk kan lidt over hver tredje af dem, der har afgivet svar, finde på at købe en bolig sammen familie eller venner.
”Der er åbenlyse fordele ved at rykke sammen med familier og venner. I kan nyde hinandens selskab og drikke rosévin på terrassen, og I kan hjælpe hinanden med at hente børn, købe ind og lave mad. Og så er der økonomien. I er flere om at finde udbetalingen til boligen, I er flere til at betale lån og renter, og I er fælles om de øvrige faste udgifter,” siger Birgit Daetz, der er boligøkonom og kommunikationsdirektør hos Boligsiden.dk.
Lav klare aftaler
Ifølge tal fra Danmarks Statistik er der allerede mange, der har gjort alvor af at rykke sammen med deres venner eller familie. Således er antallet af husstande i Danmark med mere end én familie steget med 44 procent de seneste 10 år.
Så hvis du er bekymret for det praktiske omkring købet, kan det måske være en trøst, at der er mange, der har gjort det før jer.
”Det er ikke mere besværligt at købe en bolig sammen med venner og familie, end det er at købe med en partner. Det vigtigste er, at I har helt klare aftaler for, hvad der skal ske, hvis den ene pludselig vil flytte. Og det er vigtigt, at de aftaler er skrevet ned. Derfor skal I få lavet et samejedokument hos en advokat,” siger Birgit Daetz.
LÆS OGSÅ: Sådan køber du lejlighed med en ven
Vil I bo her?
Er du og din familie blevet lun på ideen om at flytte sammen med eksempelvis et vennepar, har vi her fundet fem delevenlige huse. Måske et af dem passer lige præcis jer.
Se flere delevenlige huse her.
Sådan gjorde vi
Afstemningen forløb på Boligsiden.dk fra den 6. til den 17. august. I alt 1.075 besøgende afgav svar på spørgsmålet:
LÆS OGSÅ: Ensomme danskere: Antallet af bofællesskaber stiger 20 procent