Ny undersøgelse: Så mange planlægger at udleje sommerhuset denne sommer

Foto: Boligsiden

I en ny undersøgelse har Boligsidens brugere svaret på, hvorvidt de som sommerhusejer har planer om at udleje deres sommerhus i løbet af sommeren eller ej.

De seneste år har drømmen om at eje eget sommerhus spiret hos flere og flere danskere.

Mange har da også udleveret drømmen og kan nu kalde sig sommerhusejere. Og nu – hvor sommeren er over os – er der nok også mange af sommerhusejerne, der ferierer i egen feriebolig.

Det er dog ikke udelukkende populært blandt sommerhusejerne at tilbringe sommerferien i et sommerhus herhjemme i Danmark.

Der er nemlig også mange, der lejer sommerhus i løbet af ferien, og derfor er der også gode muligheder for de sommerhusejere, der ønsker at leje sit sommerhus ud i løbet af sommeren.

Men hvor mange af sommerhusejerne har planer om at udleje sommerhuset denne sommer?

Det spørgsmål har Boligsiden for nyligt stillet sine brugere.

Størstedelen af dem, der har besvaret spørgsmålet, har angivet, at de ikke ejer eget sommerhus, og de har derfor selvsagt ikke mulighed for leje et sommerhus ud i løbet af sommeren.

Men af dem, der ejer sommerhus, svarer et flertal bestående af 34,1 procent, at de ikke har planer om at leje sommerhuset ud denne sommer. Omvendt svarer 12,8 procent, at de agter at udleje deres sommerhus i løbet af sommeren.

”Langt de fleste har nok købt et sommerhus med henblik på selv at kunne benytte faciliteterne, når sommeren er over os, og derfor overrasker det heller ikke, at flertallet af de sommerhusejere, som har besvaret vores undersøgelse, ikke har planer om at leje deres sommerhus ud til andre i sommerperioden,” siger Birgit Daetz, boligøkonom og kommunikationsdirektør hos Boligsiden.

Hun fortsætter:

”For dem, der har planer om at udleje sommerhuset i løbet af sommeren, som jo er højsæson for sommerhusudlejning, er der dog flere fordele. Eksempelvis kan der for nogle kan være en glæde i, at sommerhuset bliver brugt og nydt af nye feriegæster, hvis alternativet er, at det ellers ville stå tomt.”

”Men frem for alt kan udlejning bidrage til at holde udgifterne på sommerhuset nede. Og står man i en situation, hvor man ønsker at købe et sommerhus, men måske mangler de sidste økonomiske midler til at købe et, kan planer om at leje et sommerhus ud faktisk også hjælpe til, at man blive lånegodkendt af banken, fordi der netop kan være gode indtjeningsmuligheder forbundet med sommerhusudlejning. Så det er også værd at overveje, hvis man drømmer om at blive sommerhusejer.”  

Find mere om