Få styr på boliglånet med nyt afsnit af Boligkvarteret

Lyt til det nye afsnit af podcasten Boligkvarteret, hvor du kan høre mere om boliglån og samtidig få en status på situationen på boligmarkedet netop nu.

Et af de helt store spørgsmål i forbindelse med en bolighandel er, hvilket boliglån du skal vælge som finansiering. Særligt hvis du ikke har prøvet at købe bolig før, kan det være et komplekst område at få overblik over.

Derfor kan du i det nye afsnit af podcasten ’Boligkvarteret’, som Boligsiden udgiver i samarbejde med Partnermedier, blive klogere på netop boliglån.

I dagens afsnit af det Morten Hansen, der er uvildig økonomisk rådgiver i firmaet BoFinans, som gæster Boligkvarteret.

Han fortæller blandt andet om, hvad der er afgørende, når du skal vælge dit boliglån, og særligt hvad du skal være opmærksom på i forhold til valget af fast eller variabel rente.

”Det handler i høj grad om at mærke efter, hvad man har det bedst med, og så selvfølgelig sætte sig ind i de overordnede principper for boliglån. Er man mest tryg ved den faste rente, eller er det også okay for en, hvis der sker enkelte udsving undervejs. Det er et helt afgørende for, om man skal vælge det ene eller det andet lån,” lyder det blandt andet fra Morten Hansen i det nye afsnit af ’Boligkvarteret’.

Prøv Boligsidens Låneberegner her.

Forsigtig optimisme på boligmarkedet

Overblikket over de forskellige boliglån begynder igen at blive mere relevant.

Som sædvanlig fortæller Boligsidens kommunikationsdirektør, Birgit Daetz, også om situationen på boligmarkedet i det nye afsnit af Boligkvarteret. Og ifølge hende hersker der en fornyet optimisme på boligmarkedet efter efterårets og vinterens nedgang i aktivitetsniveauet.

”Vi var lidt skeptiske i forhold til hvordan 2023 ville udvikle sig. Vi har jo haft nogle rigtig gode år under corona, og så gik det i stå i 2022. Men i de seneste måneder ser det ud til, at optimismen på boligmarkedet er kommet tilbage,” siger Birgit Daetz.

Men samtidig er der også tale om et andet boligmarked end for blot få år siden.

”Det er et mere komplekst boligmarked, som påvirkes af mange faktorer. Men vi ser, at mange af de boliger, som bliver sat til salg nu, de bliver også handlet hurtigt. Omvendt har de boliger, der er udbudt for halvandet år siden lidt sværere ved at blive omsat,” tilføjer Birgit Daetz.

Find mere om