I disse måneder er sommerhussalget størst

Foto: Boligsiden

En ny gennemgang fra Boligsiden viser, hvilke måneder der som regel er mest gang i sommerhussalget i Danmark.

Du har måske hørt, at det især er i påsken, at der er mest aktivitet på sommerhusmarkedet i Danmark.

Men det er ikke en endegyldig sandhed.

Rigtigt nok bruger mange af dem, som er på sommerhusjagt, påskedagene til at besøge diverse åbent-hus-arrangementer, og derfor stiger interessen for sommerhuse typisk også væsentligt i løbet af påsken, når foråret spirer.

Dog er påsken ikke den tid på året, hvor der bliver gennemført flest sommerhushandler.

Det viser en ny gennemgang af Boligsidens data over sommerhushandler på månedlig basis i perioden fra 2011 til 2023. År 2024 er ikke inkluderet i gennemgangen, da året endnu ikke er fuldendt.

Oftest ligger påsken i april måned, hvor den også kan starte i marts eller gå ind i maj.

Og gennemgangen viser altså, at der historisk set er bedst chancer for at få sommerhuset solgt i maj eller juni måned.

Den gennemsnitlige andel af det årlige sommerhussalg i perioden 2011-2023 ligger således på 11 procent for både maj og juni måned, hvilket er den største andel ud af samtlige af årets måneder.

”På mange måder stemmer det fint overens med tesen om, at interessen for sommerhuskøb for alvor vækkes i løbet af påsken. Vi ved nemlig samtidig, at der oftest går noget tid, før den første fremvisning af et sommerhus ender som en lukket handel,” siger Birgit Daetz, boligøkonom og kommunikationsdirektør hos Boligsiden.

Hun fortsætter:

”For de fleste er der nemlig ikke et akut behov for at købe sommerhuse, da det i høj grad handler om at forsøde tilværelsen. Derfor er mange købere også lidt længere tid om at sætte den endelige underskrift på købsaftalen sammenlignet med ved helårsboliger, og af den grund går der gerne en måneds tid eller to, før købet er endeligt. Det stemmer fint overens med, at man har været til åbent-hus i påsken i april, og at handlen så er afsluttet i maj eller juni, alt efter hvornår påsken ligger.”

”Det er dog også værd at hæfte sig ved, at vores gennemgang samtidig viser, at sommerhuse bliver solgt året rundt, og at der som regel altid vil være købere på udkig efter en ny feriebolig. Så hvis man går med salgstanker og ærgrer sig over, at man ikke satte sommerhuset til salg i tide, kan man berolige sig med, at det langt fra er umuligt at få sommerhuset afsat på et andet tidspunkt.”

Find mere om