Købesum: Boligforbruget steg i august

BBR

Foto: Unsplash

Ny opgørelse fra Boligsiden viser, at danskerne brugte lidt flere penge på bolig i august, end de gjorde i den foregående juli måned. Den såkaldte købesum for det samlede boligforbrug er nemlig steget.

Danskerne brugte i alt 19,6 milliarder kroner på boligkøb i årets sidste sommermåned.

Det viser en ny opgørelse fra Boligsiden over den såkaldte købesum, som dækker over det samlede boligforbrug.

Dermed steg købesummen med 3,3 procent fra juli til august måned, hvilket svarer til en stigning på lidt over seks millioner kroner.

”Der er tale om en forholdsvis beskeden stigning i købesummen fra juli til august sammenlignet med, hvad vi har set i tidligere år. Det hænger blandt andet sammen med, at forbruget i juli i år var ekstraordinært højt, og dermed synes stigningen fra juli til august mindre,” siger Birgit Daetz, boligøkonom og kommunikationsdirektør hos Boligsiden.

”Det flugter meget godt med, hvad vores seneste handelstal fra august viste, nemlig en mindre stigning i handelsaktiviteten. Til gengæld er prisniveauet forsat på en fremadgående kurs, og derfor ser vi også, at det samlede beløb for købesummen i august i år overgår samtlige beløbet for samme måned i tidligere år – dog med undtagelse af rekordårene 2020 og 2021, hvor der som bekendt var handelsboom under corona.”

LÆS OGSÅ: Boligsalget steg i årets sidste sommermåned

LÆS OGSÅ: Lejlighedspriserne steg for femte måned i træk i august

Sådan fordeler boligforbruget sig i regionerne

Splitter vi boligforbruget op og ser på, hvordan det fordeler sig i landets fem regioner, er det tydeligt, at der blev brugt flest penge i Region Hovedstaden.

Således blev der brugt hele 9,2 milliarder kroner på boligkøb i Region Hovedstaden i august. Til sammenligning er det næsthøjeste beløb at finde i Region Midtjylland, hvor købesummen lød på 3,6 milliarder kroner i august.

”Ikke overraskende er det i Region Hovedstaden, at der bliver brugt langt flest penge på boligkøb, hvilket naturligvis hænger sammen med, at det også er her, vi finder landets højeste boligpriser,” siger Birgit Daetz og fortsætter:

”Til gengæld kan vi se, at det udelukkende er i Region Hovedstaden, at boligforbruget er faldet i august i år sammenlignet med samme måned sidste år. Det er sket på trods af, at boligpriserne er steget i løbet af det seneste år – og særligt i hovedstadsområdet. Forklaringen er, at der har været færre bolighandler i august i år sammenlignet med sidste år i Region Hovedstaden.”

Find mere om