Lejlighedssalget steg igen i maj: Se udviklingen i byerne her

Foto: Boligsiden

Boligsidens nye handelstal viser, at der blev solgt flere ejerlejligheder i maj end i april på landsplan. Se udviklingen i lejlighedssalget i de største bykommuner her.

Der blev i alt solgt 1.457 ejerlejligheder på landsplan i maj, hvilket er 8,3 procent flere end i april.

Det viser nye handelstal fra Boligsiden.

I Københavns Kommune, som har landets største marked for ejerlejligheder, blev der solgt 545 lejligheder i maj – 14 procent flere, end der blev solgt i april.

Det samlede lejlighedssalg for maj i år ligger dog 15,7 procent under det gennemsnitlige maj-salg fra årene før corona. 

”Der synes især at være godt gang i lejlighedssalget i København igen oven på den nedgang, vi så i starten af året som følge af de nye boligskatter, der som bekendt har medført stigende boligskatter for især ejerlejligheder i København,” siger Kasper Fredløv Sonberg og tilføjer:

”Men der er fortsat et stykke vej til, at antallet af solgte ejerlejligheder er på niveau med normalen før corona. En del af forklaringen er, at udbuddet af lejligheder også er forholdsvist lavt, og en forudsætning for, at lejlighedssalget stiger, er jo også, at der er tilstrækkeligt med lejligheder til salg for køberne at vælge imellem.” 

Vidste du, at du kan se, hvilken pris boliger senest er blevet solgt for på Boligsiden? Slå en adresse op her under 'solgte' på Boligsiden og se boligens seneste salgspris.

Forskellig udvikling blandt byerne

Det er ikke i alle af landets største bykommuner, at lejlighedssalget er steget fra april til maj.

Både i Frederiksberg, Aarhus og Odense Kommuner blev der solgt henholdsvis 8,6 procent, 7,4 procent og 2,7 procent færre ejerlejligheder i maj, end der gjorde i april.

Samtlige af de største bykommuner har dog det tilfælles, at maj-salget af lejligheder i år ligger under det gennemsnitlige salg for samme måned i årene før corona.

Se udviklingen i lejlighedssalget i byerne her:

KommuneAntal solgte lejligheder i maj 2024Månedlig ændringÆndring ift. før corona
Frederiksberg85-8,6%-25,4%
København54514,0%-8,0%
Aarhus137-7,4%-25,5%
Aalborg6234,8%-28,7%
Odense36-2,7%-25,0%
Hele landet1.4578,3%-15,7%

Tabellen viser antallet af solgte ejerlejligheder i maj 2024 i landets største byer. Dertil fremgår ændringen i procent, når dette sammenholdes med hhv. april 2024 (månedlig ændring) og det gennemsnitlige lejlighedssalg i maj måned i årene 2015-2019 (ændring ift. før corona). Kilde: Boligsiden

Find mere om