Nye ugetal: Antallet af hussælgere overgår niveauet før corona

Låneomlægning

Foto: Unsplash

For første gang i flere uger blev der i sidste uge (uge 13) sat flere nye huse til salg, end der i gennemsnit blev sat til salg i samme uge i årene før corona. Det viser Boligsidens nye ugetal.

I sidste uge kom der lidt flere hussælgere på det danske boligmarked, viser Boligsidens nye ugetal.

Således kom der 1.628 nye huse til salg i sidste uge (uge 13), som konkret er 233 flere, end der blev sat til salg i ugen forinden.

Det er desuden det hidtil højeste antal nye huse til salg, der er registeret på ugentlig basis i år.

Den seneste uges stigning betyder, at der for første gang i mange uger er tale om et højere antal nye huse til salg, end der i gennemsnit blev sat til salg i samme uge i årene 2015-2019 før corona.

Gennemsnittet for uge 13 i 2015-2019 lyder nemlig på 1.563 nye huse til salg, hvilket er syv procent færre, end der blev sat til salg samme uge i år.

”Tidligere på året har vi kunnet konstatere et fravær af nye boligsælgere på markedet, da der flere gange har været tale om ugentlige fald i antallet af nye boliger til salg. Men de seneste uger er der kommet flere til, hvilket blandt andet kan forklares ved, at der i forårssæsonen plejer at være mere aktivitet på boligmarkedet,” siger Birgit Daetz, boligøkonom og kommunikationsdirektør hos Boligsiden, og tilføjer:

”Især for husene har der i flere uger været tale om umiddelbart flere købere end sælgere, hvor vi gentagne gange har set et ugentligt hussalg, som har overgået gennemsnittet fra før corona, mens tilstrømningen af nye huse til salg har haltet efter. Men før første gang i mange uger ser vi nu, at antallet af nye huse til salg også overgår niveauet før corona. Det er godt, at flere har fået mod på at sætte huset til salg, for behovet og lysten for at købe ny hus synes efterhånden at have gjort sig gældende i mange uger”.

Flere nye sommerhuse og ejerlejligheder til salg

For både sommerhusene og ejerlejlighederne gælder det, at den ugentlige tilstrømning af nye boliger til salg i sidste uge nåede sit hidtidige højdepunkt for i år.

Således blev der sat henholdsvis 359 sommerhuse og 375 ejerlejligheder til salg i sidste uge.

For begge boligtyper gælder det dog også, at der blev sat lidt færre nye boliger til salg i sidste uge, end der i gennemsnit blev sat til salg i årene inden corona.

Dermed lå antallet af nye boliger til salg i sidste uge 19 procent under gennemsnittet for samme uge i 2015-2019 for sommerhuse og 25 procent under for ejerlejligheder.

Boligsalget stiger også

Det er ikke alene kommet flere boligsælgere til i løbet af sidste uge. Også antallet af solgte boliger er steget sammenlignet med ugen forinden.

Således blev der i alt solgt 1.698 boliger i sidste uge, hvilket er 115 mere, end der blev solgt i ugen forinden. Samtidig ligger det samlede boligsalg for ugen nu på niveau med gennemsnittet fra 2015-2019.

Så mange boliger blev sat til salg i uge 13:

BoligtyperUge 13 2023Ændring ift. gns. 2015-2019
Villaer/rækkehuse16284%
Ejerlejligheder375-25%
Sommerhuse359-19%
Alle boligtyper*2602-7%

Tabellen viser, hvor mange boliger der blev sat til salg i uge 13 i år samt den procentuelle ændring, når denne sammenlignes med gennemsnittet for samme uge i årene 2015-2019. *Alle boligtyper dækker over villaer, rækkehuse, ejerlejligheder, sommerhuse, kolonihaver, andelsboliger, landejendomme, helårsgrunde, fritidsgrunde, villalejligheder og lystejendomme. Kilde: Boligsiden

Så mange boliger blev solgt i uge 13:

BoligtyperUge 13 2023Ændring ift. gns. 2015-2019
Villaer/rækkehuse10188%
Ejerlejligheder309-19%
Sommerhuse20018%
Alle boligtyper16981%

Tabellen viser, hvor mange boliger der blev solgt i uge 13 i år samt den procentuelle ændring, når denne sammenlignes med gennemsnittet for samme uge i årene 2015-2019. *Alle boligtyper dækker over villaer, rækkehuse, ejerlejligheder, sommerhuse, kolonihaver, andelsboliger, landejendomme, helårsgrunde, fritidsgrunde, villalejligheder og lystejendomme. Kilde: Boligsiden

Find mere om