Prisfald i hele landet – men stigninger i København og Nordsjælland

BBR indberetning

Boligpriserne fortsætter deres fald omend i et roligere tempo. Og det er samtidig tendensen i hele landet. Men i København og omegn er priserne på lejligheder faktisk så småt er begyndt at stige. Det samme gør sig gældende for de nordsjællandske villaer, rækkehuse og villalejligheder. Se, hvad pressen skrev i sidste uge.

Danske boliger bliver billigere og billigere
I dag skal man have knapt så mange penge op af lommen, hvis man vil købe drømmehuset eller ønskelejligheden, som man skulle for et år siden. Over hele landet ses store fald i boligpriserne. Det viser nye tal fra www.boligsiden.dk.
– Når vi ser på statistikkerne, er det tydeligt, at boligpriserne fortsætter deres fald omend i et roligere tempo. Samtidig er dette en tendens, der gør sig gældende over hele landet. Dog er der små forandringer at spore. Vi kan for eksempel se, at priserne på ejerlejligheder i København og omegn faktisk så småt er begyndt at stige. Det samme gør sig gældende for de nordsjællandske villaer, rækkehuse og villalejligheder, siger kommunikationschef i Boligsiden A/S, Birgit Daetz.
Er det derimod et sommerhus, man er på jagt efter, er billedet lidt anderledes. Priserne for fritidshuse er det seneste kvartal stagneret, og ser man et år tilbage, er priserne kun faldet med fire procent.
– Vores nye tal viser et prisfald på fritidshuse det seneste år. Men ser vi på de tre seneste måneder, er priserne stort set uændret. Faktisk har vi i sidste kvartal oplevet en prisstigning i enkelte områder, bl. a. er fritidshuse i Nordsjælland, København og på Bornholm steget lidt, siger Birgit Daetz .
Bl.a. Roskilde Avis, 1. sektion, side 16 (17. juli 2009)

Forældrekøb er i høj kurs
Lave renter og faldende boligpriser har igen gjort det fordelagtigt at investere i bolig til sine børn. Og det er der flere forældre, som vælger at udnytte.
Ejendomsmæglere i hovedstadsområdet oplever igen en stigende interesse for de såkaldte forældrekøb – men også blandt de unge selv er boligkøb blevet en populær investering.
Priserne på ejerlejligheder i Danmark er i gennemsnit faldet med syv procent det seneste år, viser tal fra Boligsiden.dk. Det har sammen med lave renter igen åbnet op for, at flere forældre har mulighed for at investere i en lejlighed til deres børn.
Lokalavisen Vanløse Posten, 1. sektion, side 7 (16. juli 2009)

Rudersdal nådigt igennem boligkrisen
Med en gennemsnitlig kvadratmeterpris på 33.863 kr. ligger Rudersdal lunt i Top 5 over kommuner med landets dyreste huse til salg. Gentofte og Hørsholm og Lyngby-Taarbæk er naboerne i dette eksklusive selskab.
Krisen til trods er kvadratmeterpriserne kun faldet 8 procent i Rudersdal det seneste år.
På landsplan er tallet gennemsnitligt 9,4 procent, viser tal fra Realkreditrådet og Boligsiden.dk.
Rudersdal Avis Weekend, 1. sektion, side 1 (16. juli 2009)

Se hvor du gør et sommerhus-kup
Prisfald: Se hvor hele 70 procent sælgerne er ved at miste tålmodigheden og derfor banker priserne ned.
Boligsitet Boliga.dk har kigget på, hvor i landet der har været flest prisnedsættelser på fritidshuse. Her indtager nordsjællandske Melby ved Frederiksværk den lidet misundelsesværdige førsteplads. Hele 69,3 procent af de udbudte sommerhuse er faldet i pris, og med et gennemsnitligt prisfald på 10,7 procent ligger byen også i toppen på listen over de største prisfald.
På den anden side af Isefjorden i Vestsjælland har de også svært ved at få afsat fritidsboligen. I Asnæs ved Holbæk har 67,7 procent af boligsælgerne valgt at sænke prisen, mens sælgere i Højby ligger lige under. Her har 66,7 procent valgt at barbere et pænt beløb af udbudsprisen.
Ekstrabladet.dk (15. juli 2009)

Godt nyt for nye boligkøbere
Den gennemsnitlige pris på de 42.061 villaer, rækkehuse og villalejligheder, som netop nu er til salg, er faldet med 13 procent på et år. Det svarer til en gennemsnitspris på 2,2 millioner kroner. Også gennemsnitsprisen på ejerlejligheder er faldet med ni procent til cirka to millioner kroner. Det oplyser www.boligsiden.dk.
Århus Stiftstidende, 1. sektion, side 24, Dr.dk, Børsen.dk m.fl. (14. og 15. juli 2009)

Fortsat fald i boligpriser
Krisen på boligmarkedet er endnu ikke afblæst. Vi skal helt ind i 2011, før der igen –måske – kommer til at ske moderate prisstigninger på boliger.
Det vurderer chefanalytiker Christian Hilligsøe Heinig fra Sydbank.
– Hvis tingene flasker sig, håber vi på, at huspriserne stabiliserer sig i løbet af andet halvår af 2010. Men man kan ikke se i krystalkuglen, selv hvis man kigger ind i 2011, at huspriserne begynder at stige i et bemærkelsesværdigt tempo. Vi snakker om stigninger på en til to procent om året. Der er stadig for meget modvind for økonomien, også i 2011, siger Christian Hilligsøe Heinig.
Helsingør Dagblad, 1. sektion, side 6 m.fl. (15. juli 2009)

Udlejere vil have kvinder
Et stort antal udlejere foretrækker kun at udleje til kvinder, fordi kvinder angiveligt passer bedre på deres bolig. På boligsiden dba.dk søger hver sjette udlejer en kvinde, hvilket ifølge formand for Lejernes LO, Helene Toksværd er diskrimination. Hun mener i øvrigt, at det reelle tal for, hvor mange udlejere der foretrækker kvinder, er endnu større.
DR P3 Nyhederne 08.00 (14. juli 2009)

Færre boliger til salg herhjemme
Tal fra Realkreditrådet viser, at der ved udgangen af juni var næsten 62.000 helårsboliger til salg på internettet, og det er 1.000 færre end for et år siden. Antallet af parcel- og række til salg er dog steget – hovedsageligt vest for Storebælt. Faldet i ejerlejligheder til salg er kraftigst i Københavns Kommune, hvor nedgangen er på 40 procent, men også i byer som Århus, Odense og Aalborg er der omkring 20 procent færre lejligheder til salg. Ifølge Boligsiden.dk er boligprisen i gennemsnit faldet 13 procent på et år.
DR P4 Radiovisen 11.00 (14. juli 2009)

Odsherred hårdt ramt af boligkrisen
Odsherred er hårdt ramt af boligkrisen. Den nordvestsjællandske landkommune med 33.000 indbyggere har næsten lige så mange boliger til salg som i hele Odense Kommune, der tæller 188.000 indbyggere. Det viser tal fra bolighjemmesiden, Boliga.dk.
Forklaringen på at hussallget ligger i dvale i Odsherred er i følge Danbolig-mægler Søren Mosbæk fra Nykøbing Sjælland de mange sommerhuse, der er sat til salg …
… I gennemsnit må boligsælgerne i Odsherred vente 328 dage på at få huset solgt. Også i Vordingborg, på Lolland og i Stevns Kommune må boligsælgerne affinde sig med, at der går mere end 300 dage inden der dukker købere op, når huset er sat til salg. I alt er der mere end 75.000 boliger til salg i Danmark i dag.
Dr.dk (13. juli 2009)

Find mere om