Ny udvikling: De seneste to uger er boligudbuddet faldet

Foto: Unsplash

Boligsidens nye ugetal viser, at det samlede antal boliger til salg er faldet to uger i træk. Det er en ny tendens, da boligudbuddet primært er steget i de foregående uger.

De seneste to uger er det samlede antal af boliger til salg i Danmark faldet.

Det fremgår at Boligsidens nye ugetal, som eksempelvis viser, at der i alt var 59.691 boliger til salg i sidste uge (uge 30).

Det er 125 færre boliger i udbud sammenlignet med ugen forinden, og fra uge 28 til uge 29 dalede udbuddet med 75 styks.

Alt i alt var der altså 200 færre boliger på markedet i uge 30, end der var i uge 28.

Og det er stik imod den tendens, der hidtil har været gældende, hvor udbuddet nemlig steg uge for uge i de 14 foregående uger.

”Når udbuddet falder, så er det primært to ting, der kan være på spil: En stigning i salget eller et fald i antallet af nye boliger til salg. Og vi kan se, at både antallet af solgte boliger og tilstrømningen af nye boliger til salg dalede i sidste uge, så de seneste to ugers fald i boligudbuddet skyldes hovedsageligt, at færre har sat boligen til salg,” forklarer Birgit Daetz, som er boligøkonom og kommunikationsdirektør hos Boligsiden.

”Lige i det her tilfælde er der dog en helt naturlig forklaring på det faldende udbud, nemlig sommerferien. Rigtig mange danskere holder ferie i uge 29 og 30, og her prioriterer de fleste at nyde sommerens goder i ferien frem for at bruge tid på at sætte boligen til salg. Derfor lyder forventningen herfra også, at vi kommer til at se flere sætte boligen til salg igen, efter de fleste igen er vendt retur fra sommerferie.”

Det gælder for både huse og ejerlejligheder, at antallet af boliger til salg og antallet af solgte boliger er dalet en smule den seneste uge. Anderledes ser de ud for sommerhusene, hvor både salget og nytilkomne boliger på markedet er steget en lille smule fra uge 29 til uge 30.

Se udviklingen fordelt på boligtyper i nedenstående tabeller.

Se udviklingen i boligsalget her:

BoligtypeAntal solgte boliger i uge 30Ugentlig forskel (antal)
Villaer og rækkehuse864-136
Ejerlejligheder262-19
Sommerhuse18420
Alle boligtyper*1.441-131

Tabellen viser antallet af solgte boliger i uge 30 samt den ugentlige forskel i antal, når dette sammenholdes med tilsvarende i uge 29. *Alle boligtyper dækker over boligtyperne villaer, rækkehuse, ejerlejligheder, sommerhuse, kolonihaver, andelsboliger, landejendomme, helårsgrunde, fritidsgrunde, villalejligheder og lystejendomme. Kilde: Boligsiden

Se udviklingen i antallet af nye boliger til salg her:

BoligtypeAntal nye boliger til salg i uge 30Ugentlig forskel (antal)
Villaer og rækkehuse1.008-173
Ejerlejligheder334-21
Sommerhuse2036
Alle boligtyper*1.697-198

Tabellen viser antallet af nye boliger til salg i uge 30 samt den ugentlige forskel i antal, når dette sammenholdes med tilsvarende i uge 29. *Alle boligtyper dækker over boligtyperne villaer, rækkehuse, ejerlejligheder, sommerhuse, kolonihaver, andelsboliger, landejendomme, helårsgrunde, fritidsgrunde, villalejligheder og lystejendomme. Kilde: Boligsiden

Find mere om