Hvad koster en standardvilla i din kommune?

Foto: Boligsiden

Der er fem millioner kroners forskel på, hvad en standardvilla koster i landets dyreste og billigste kommuner, men hvad skal du give for en standardvilla, der hvor du gerne vil bo?

Skal du flytte, ved du også, hvor du gerne vil bo, men har du overblik over, hvordan priserne ser ud? Hvis ikke, så giver det rigtig god mening for dig at undersøge, om der er forskelle i det område, du gerne vil slå dig ned i.

En god målestok for prisniveauet på din drømmebeliggenhed er at se på priserne på en standardvilla i de kommuner, du overvejer at flytte til. Der er nemlig enormt stor forskel på priserne fra region til region, men også mellem kommuner, der grænser op til hinanden.

Derfor har Boligsiden.dk regnet på, hvor meget standardvillaer koster i landets kommuner. En standardvilla har et boligareal på 130 til 150 kvadratmeter og er opført i perioden 1960 til 1990.

Store lokale og regionale forskelle på villapriserne
I gennemsnit koster en standardvilla i Danmark 1.737.473 kr., men bag det gennemsnit gemmer sig store forskelle mellem de billigste og de dyreste kommuner. I Lemvig Kommune får du en standardvilla for cirka 600.000 kr., mens den koster næsten seks millioner kroner i Gentofte Kommune.

”Forskellen mellem de to yderpunkter er enorm, og det er med til at understrege pointen om, at det er meget vigtigt at tænke over beliggenhed. Det er selvfølgelig de færreste, der skal træffe et valg mellem Gentofte og Lemvig, men der er også betragtelige forskelle mellem kommuner, der ligger tæt på hinanden,” siger Birgit Daetz, der er kommunikationsdirektør hos Boligsiden.dk.

Netop de lokale forskelle er interessante, idet de fleste købere er interesserede i afgrænsede områder. For eksempel er der godt 800.000 kr. i forskel på at købe en standardvilla i Roskilde Kommune og i nabokommunen Lejre. Og der er også store forskelle mellem priserne i for eksempel Kolding/Haderslev og Norddjurs/Syddjurs.

”Indimellem er det værd at overveje, om det giver mening at udvide det område, man ønsker at bosætte sig i. Der kan i hvert fald være mange penge at spare ved at flytte over en kommunegrænse eller flytte lidt længere væk fra landets største byer, og her kan priserne for en standardvilla være et godt pejlemærke for områdets generelle prisniveau,” siger Birgit Daetz og fortsætter:

”Når du er i gang med at undersøge boligpriserne i de forskellige kommuner, skal du selvfølgelig samtidig være opmærksom på, at kommunernes skattesatser, institutionspriser og lignende også kan variere. Det er vigtigt at komme hele vejen rundt for at skabe så klart et billede af den samlede besparelse som muligt.”

Kommuner med den dyreste gennemsnitspris for en standardvilla:

KOMMUNEPRIS FOR STANDARDVILLA
1. Gentofte5.909.002 kr.
2. Lyngby-Taarbæk4.814.624 kr.
3. København4.110.170 kr.
4. Rudersdal3.892.429 kr.
5. Gladsaxe3.747.417 kr.

Største prisstigninger på Bornholm

Skal du købe en standardvilla, kan det også være afgørende for din investering, hvordan prisudviklingen i den pågældende kommune ser ud, og her har der været fuld fart på Bornholm i det seneste år. Ø-kommunen ligger således nummer ét på listen over kommuner med den højeste procentvise prisstigning. En standardvilla på Bornholm koster nu 949.354 kr.

Top 10 over de største prisstigninger på en standardvilla fra 2015 til 2016:

KOMMUNESTIGNING I PROCENT
1. Bornholm25,9 %
2. Herlev18,0 %
3. Rødovre16,0 %
4. Glostrup13,1 %
5. Fredensborg10,7 %
6. Allerød9,2 %
7. Høje-Taastrup7,7 %
8. Furesø7,6 %
9. Tårnby7,0 %
10. Ballerup6,8 %

Sådan gjorde vi:

Vi har defineret en standardvilla som en villa udbudt på Boligsiden.dk. Den skal være opført i perioden 1960 til 1990 og have et boligareal på 130 til 150 kvadratmeter. Priserne er udregnet på baggrund af et gennemsnit på kvadratmeterpriserne for boliger i det pågældende område.

Find mere om